اخرین فرصت ارسال معاملات فصلی 1402

اخرین فرصت ارسال معاملات فصلی 1402

ارسال معاملات فصلی به معنای ارائه گزارشات و صورت‌های مالی مربوط به فعالیت‌ها و معاملات انجام شده در یک فصل مشخص است. این گزارشات شامل جزئیات معاملات، درآمدها، هزینه‌ها، سود و زیان و سایر اطلاعات مالی و مالیاتی می‌شود.

اهمیت ارسال معاملات فصلی

ارسال معاملات فصلی دارای اهمیت بسیاری است. این عمل به دو جنبه اصلی تقسیم می‌شود:

  1. اهمیت مالیاتی: ارسال گزارشات فصلی به سازمان مالیاتی، معامله‌گران و فعالان اقتصادی را موظف به رعایت قوانین و مقررات مالیاتی می‌کند. این اطلاعات به سازمان مالیاتی کمک می‌کند تا مبالغ مالیاتی درست و منصفانه را تعیین و اعمال کند.
  2. اهمیت آماری و تحلیلی: ارسال گزارشات فصلی اطلاعاتی قابل اعتماد و جامع را در اختیار محققان، تحلیل‌گران و سایر افراد مرتبط قرار می‌دهد. این اطلاعات می‌توانند در تحلیل و بررسی وضعیت اقتصادی، عملکرد صنعت‌ها، رشد شرکت‌ها و سایر جنبه‌های مالی و اقتصادی استفاده شوند.

آخرین فرصت ارسال معاملات فصلی 1402، پایان روز یکشنبه، مورخ 15 مرداد 1402 می‌باشد. این بازه زمانی طبق آخرین بیانیه سازمان مالیاتی تعیین شده است.

آیا با اجرای سامانه مودیان، مودیان هنوز موظف به ارسال صورت معاملات فصلی هستند؟

صورتحساب‌های الکترونیکی ثبت شده در سامانه مودیان مالیاتی، به عنوان ثبتی در سامانه فهرست معاملات محسوب می‌شود و فروشنده و خریدار نیازی به تکلیف اضافی در این زمینه ندارند. اما به دلایلی مانند:

  • سامانه مودیان مالیاتی کاملا راه اندازی نشده باشد.
  • عضو نبودن همه صاحبان کسب و کار در سامانه مودیان
  • صدور صورتحساب الکترونیکی برای برخی از مودیان به دلایل زیرساختی ممکن نباشد.

تا زمانی که سامانه مودیان به صورت کامل راه‌اندازی شود و سازمان مالیاتی به صورت رسمی اعلام کند، وظیفه ارسال معاملات فصلی برای مشمولین همچنان حائز اهمیت است.

گزارشات فصلی چیست و چگونه ارسال می‌شوند؟

یکی از راهکارهای بررسی درآمدها و هزینه‌های مودیان برای تعیین مالیات منصفانه، بررسی لیست معاملاتی است که مودیان در بازه‌های زمانی کوتاهی انجام می‌دهند. به همین دلیل، برخی اشخاص صاحب کسب و کار موظفند لیست معاملات خود در سامانه صورت معاملات در پایان هر فصل ارسال کنند. ارسال معاملات فصلی به دو روش زیر انجام می‌شود:

  • ارسال گزارشات فصلی از طریق سامانه آنلاین
  • ارسال آفلاین معاملات فصلی با استفاده از نرم افزار TTMS

مهلت تعیین شده برای ارسال معاملات فصلی

با توجه به قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقیقی و حقوقی باید گزارش کلیه معاملات کسب و کار خود را در بازه‌های سه‌ماهه (فصلی) تهیه کرده و تا یک ماه و نیم پس از پایان فصل مربوطه، در سامانه صورت ارسال معاملات فصلی ثبت کرده و به سازمان مالیاتی ارسال نمایند.

مهلت ارسال معاملات فصلی برای هر فصل چه مدت است؟

برای هر فصل بازه زمانی یک ماه و نیم بعد از پایان آن فصل برای ارسال گزارشات فصلی فرصت تعیین شده است. به عبارت دیگر، هر فرد، بدون تفاوت بین اشخاص حقیقی و حقوقی، هر فرد مکلف است تا حداکثر یک ماه و نیم (45 روز) پس از پایان هر فصل، گزارشات فصلی معاملات خود را به سازمان مالیاتی ارسال کند. در ادامه به بررسی مهلت ارسال گزارشات فصلی در فصول مختلف می‌پردازیم.

مهلت ارسال گزارشات فصلی برای فصل تابستان 1402

با توجه به قوانین مقرر، مهلت ارسال لیست خرید و فروش در فصل تابستان هر سال، تا تاریخ 15 آبان ماه همان سال است. به عبارت دیگر، مهلت ارسال معاملات فصلی برای دوره تابستان 1402، تا پایان روز دوشنبه 15 آبان ماه 1402 است.

مهلت ارسال گزارشات فصلی برای فصل پاییز 1402

با توجه به قوانین مربوطه، مهلت قانونی ارسال صورت معاملات سه ماهه پاییز در هر سال، تا تاریخ 15 بهمن ماه تعیین شده است. به عبارت دیگر، آخرین مهلت ارسال گزارشات فصلی برای دوره پاییز 1402، روز یکشنبه 15 بهمن ماه 1402 است.

مهلت ارسال گزارشات فصلی برای فصل زمستان 1402

مهلت ارسال گزارشات فصلی برای فصل زمستان، تا پایان روز 15 اردیبهشت ماه سال بعد است. به عبارت دیگر، آخرین مهلت ارسال معاملات فصلی برای دوره زمستان 1402، روز شنبه 15 اردیبهشت سال 1403 خواهد بود.

آیا می‌توان مهلت ارسال صورت معاملات را تمدید کرد؟

بله، در بعضی شرایط خاص، ممکن است مهلت ارسال صورت معاملات فصلی تمدید شود. به عنوان مثال، در زمستان سال 1398 به دلیل شیوع ویروس کرونا و با هدف همکاری با فعالان اقتصادی و صاحبان مشاغلی که در این دوره آسیب دیدند، مهلت ارسال گزارشات فصلی تا تاریخ 15 تیر ماه 1399 تمدید شد.

چه افرادی باید گزارشات فصلی را ارسال کنند؟

سازمان مالیاتی در ماده 9 آیین‌نامه اجرایی تبصره 3 ماده 169 قانون مالیات بر ارزش افزوده، افرادی را که موظف به ارسال معاملات فصلی هستند، نام برده است. این اشخاص عبارتند از:

  • تمامی اشخاص حقوقی
  • اشخاص حقیقی صاحبان مشاغلی که بر اساس نوع و حجم فعالیت خود جزو گروه اول موضوع ماده 2 آیین‌نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیات‌های مستقیم هستند.

لازم به ذکر است:

با توجه به دادنامه‌های شماره 2461 تا 2463 دیوان عدالت اداری، ارسال صورت معاملات فصلی صرفاً برای صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، لغو شده است.

جریمه عدم ارسال گزارشات فصلی

با توجه به اهمیت بالای ارسال گزارشات فصلی، عدم ارسال یا تاخیر در ارسال آن و همچنین نقض استانداردهای اعلام شده برای ارسال فهرست معا‌ملات، ممکن است به جریمه منجر شود. بالاترین جریمه مربوط به عدم ارسال صورت معا‌ملات در مهلت مقرر است و باعث جریمه 1% از معاملات ارسال نشده به همراه خواهد شد.

جمع بندی

اطلاع از مهلت ارسال معا‌ملات فصلی سررسید یکی از وظایف حیاتی مودیان مالیاتی می باشد. این گزارش، با وجود این که نیاز به پرداخت ندارد، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا به عنوان ابزاری برای صحت سنجی درآمدها و هزینه‌های مشمولین عمل می‌کنند. ارسال صحیح و به موقع گزارشات بسیار ضروری است. در واقع، عدم تطابق این گزارشات با سند و مدارک دیگر می‌تواند نشانه‌ای از فرار مالیاتی و کتمان درآمد باشد.

مهلت ارسال معا‌ملات فصلی برای هر فصل مشخص و معمولاً قانونی است. در ایران، بر اساس مقررات، مهلت قانونی ارسال آن برای هر فصل تا یک ماه و نیم (45 روز) پس از پایان آن فصل است. مهلت تمدیدی در شرایط خاص ممکن است توسط سازمان مالیاتی اعلام شود.

 

منبع:

persianhesab.com

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا : 0

به این مطلب آموزشی رای خود را بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

ورود به سایت
سلام 👋 شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.

ورود شما به معنای پذیرش قوانین سایت حسابدارشید می باشد.

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

تماس با ما | ۹ الی ۱۴