بیمه اختیاری چیست؟ درصد پرداخت بیمه خویش فرما

بیمه اختیاری هزینه‌ای است که برای استفاده از مزایای آن باید به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود. نرخ هزینه این نوع بیمه 27 درصد یا تقریباً 1.481.000 تومان است و می‌توان این مبلغ را از طریق سامانه یکپارچه تأمین اجتماعی پرداخت نمود. پرداخت هزینه بیمه اختیاری به عنوان یک نوع بیمه شخصی، امکان فراهم کرده است تا با پرداخت این مبلغ، از خدمات و محافظت‌های بیشتری از سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند شویم. با پرداخت هزینه بیمه اختیاری، ریسک‌های مختلفی که در زندگی روزمره با آن‌ها مواجه می‌شویم، مانند حوادث رانندگی، سرقت، آتش‌سوزی و… برایمان تحت پوشش قرار می‌گیرد. به همین دلیل، پرداخت هزینه بیمه اختیاری از مهمترین توجیهات مالیاتی است که هر فرد باید در نظر بگیرد.

حق بیمه اختیاری چیست؟

بیمه خویش فرما، نوعی خدمت بیمه‌ای است که توسط سازمان تأمین اجتماعی به صورت اختیاری ارائه می‌شود. افرادی که تحت پوشش بیمه‌های دیگر نیستند، با ثبت‌نام در بیمه اختیاری، می‌توانند از خدمات درمانی، بیمه بازنشستگی (پس از رسیدن به سن بازنشستگی تامین اجتماعی)، پوشش در صورت از کارافتادگی و فوت بهره‌مند شوند. این نوع بیمه، برای افرادی مناسب است که در شرایطی قرار دارند که تحت پوشش بیمه اجباری تامین اجتماعی قرار نمی‌گیرند، اما مایلند از مزایا و خدمات بیمه‌ای بهره‌مند شوند. با خرید بیمه اختیاری، این افراد می‌توانند از خدمات درمانی لازم، بیمه بازنشستگی در صورت رسیدن به سن بازنشستگی تامین اجتماعی، پوشش در صورت از کار افتادگی و حتی در صورت فوت، بهره‌مند شوند. این بیمه می‌تواند یک گزینه مالیاتی مناسب برای افرادی باشد که در شرایط خاصی قرار دارند و نیازمند تأمین مالیاتی و بیمه‌ای متفاوت هستند.

بیمه اختیاری، یکی از شاخه‌های بیمه خویش‌فرما است و برای استفاده از مزایای آن، باید هزینه‌ای به نام حق بیمه پرداخت شود. حق بیمه اختیاری، مبلغی است که بر اساس قوانین بیمه، برای استفاده از خدمات و مزایای بیمه اختیاری، به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود. در بند 6 ماده قانون تامین اجتماعی آمده است: “حق بیمه به معنی وجوهی است که بر اساس این قانون برای استفاده از مزایای آن به سازمان پرداخت می‌گردد.”

بنابراین، به طور خلاصه، حق بیمه اختیاری یک هزینه است که بر اساس قوانین بیمه، برای استفاده از مزایای بیمه اختیاری، به عنوان یکی از انواع بیمه خودپرداز، به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود.

جدول نرخ حق بیمه تامین اجتماعی سال 1402

نرخ هزینه بیمه خویش فرما تامین اجتماعی

نوع بیمه و درصد

نرخ هزینه

بیمه اختیاری با ½ حداقل دستمزد 31 روزه 1.481.000 تومان
بیمه مشاغل آزاد با نرخ 12 درصد 658/000  تومان
بیمه مشاغل آزاد با نرخ 14 درصد 768/000  تومان
بیمه مشاغل آزاد با نرخ 18 درصد 987/000 تومان

 

معایب بیمه خویش فرما

به جز مزایا و موارد مثبتی که بیمه خویش‌فرمای تامین اجتماعی دارد، برخی معایب نیز در این نوع بیمه‌ها وجود دارد که باید به آنها اشاره کرد. یکی از این معایب این است که ۲۷ درصد از درآمد شما به عنوان حق بیمه برای بیمه خویش‌فرما کسر می‌شود. این میزان قابل توجهی از درآمد شما است که باید به عنوان هزینه بیمه پرداخت شود. علاوه بر این، در بیمه خویش‌فرما تامین اجتماعی، برخی از مزایا و خدماتی که در سایر بیمه‌های تامین اجتماعی ارائه می‌شود، در دسترس شما قرار نخواهد گرفت. به عنوان مثال، خدمات غرامت ایام بارداری و بیمه بیکاری از جمله خدماتی هستند که شما با بیمه خویش‌فرما تامین اجتماعی از آنها بهره‌مند نمی‌شوید.

همچنین، برای ثبت نام در هر یک از طرح‌های بیمه خویش‌فرما تامین اجتماعی، شما باید حق بیمه را به صورت شخصی پرداخت کنید و این مبلغ توسط هیچ سازمان یا شرکت بیمه‌ای واریز نمی‌شود. بنابراین، هزینه بیمه به عهده خود شما شماست. علاوه بر این با داشتن بیمه خویش‌فرما تامین اجتماعی، نمی‌توانید از کمک‌های مالی مربوط به هزینه‌های ازدواج و همچنین کمک در صورت بیکاری ناشی از کار استفاده کنید. بنابراین، قبل از ثبت نام در این بیمه، باید تمام جوانب را مورد بررسی سایر بیمه‌ها در نظر بگیرید و با آنها مقایسه کنید. بعد از آن، تصمیم بگیرید که آیا ثبت نام در بیمه خویش‌فرما تامین اجتماعی برای شما مناسب است یا خیر.

در نتیجه، بیمه خویش‌فرما تامین اجتماعی همراه با مزایا و موارد مثبت خود، معایبی نیز دارد که باید در نظر گرفته شود. هزینه بالای حق بیمه و عدم ارائه برخی از خدمات مهم مانند غرامت ایام بارداری و بیمه بیکاری، محدودیت‌هایی است که باید در نظر داشته باشید. قبل از تصمیم‌گیری، به دقت مزایا و معایب را بررسی کنید و با سایر گزینه‌های بیمه مقایسه کنید تا انتخابی آگاهانه داشته باشید.

تفاوت بیمه اجباری با بیمه اختیاری

بیمه اجباری و اختیاری (خویش‌فرما) دو گزینه مختلف در بیمه تامین اجتماعی هستند. در انتخاب بین این دو، مواردی باید در نظر گرفته شود. اگر شما به عنوان کارفرما فعالیت می‌کنید و تعدادی کارمند دارید، بیمه کارفرما برای شما به صرفه‌تر خواهد بود. اما اگر به صورت آزاد یا بدون داشتن کارمند فعالیت می‌کنید، بیمه اختیاری (خویش‌فرما) را انتخاب کنید.

با داشتن بیمه اختیاری تامین اجتماعی، شما می‌توانید از پوشش‌های بیمه‌ای این نوع بیمه تامین اجتماعی در زمان قرارداد استفاده کنید. برای این منظور، اقدامات لازم را برای ثبت نام و تهیه بیمه اختیاری خود انجام دهید و مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. این بیمه به شما امکان استفاده از خدمات و پوشش‌های آن را به صورت حضوری می‌دهد.

بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی را می توانید به عنوان یک سرمایه‌گذاری هم در نظر بگیرید. پس از پایان مهلت مقرر و اعلام بازنشستگی، می‌توانید از بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی به عنوان یک پشتوانه مالی استفاده کنید. این بیمه به شما امکان ایجاد یک سرمایه در آینده را می‌دهد و شما می‌توانید بعداً از آن به عنوان یک منبع مالی حمایت کننده استفاده کنید.

پس بهتر است در انتخاب بین بیمه کارفرمایی و بیمه اختیاری، مسیر و شرایط خود را دقیقاً مورد بررسی قرار دهید. بررسی کنید که آیا به عنوان کارفرما فعالیت می‌کنید یا خیر و آیا دارای کارمندانی هستید یا نه. همچنین، مزایا و معایب هر یک را با هم مقایسه کنید تا تصمیم بهتری بگیرید.

به طور خلاصه، هر گونه تصمیم گیری درباره بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی باید با دقت و بررسی دقیق صورت بگیرد. می‌توانید با مشاوره کارشناسان بیمه یا مقایسه شرایط و پیشنهادات مختلف، بهترین تصمیم را برای خودتان بگیرید.

جمع بندی

بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی دارای مزایا و معایبی است که باید در نظر گرفته شود. بیمه کارفرمایی، برای کارفرماها که چند نفر کارمند دارند، به صرفه‌تر است، در حالی که بیمه اختیاری، برای افرادی که تحت پوشش بیمه‌های دیگر نیستند، مناسب‌تر است.

از طرفی، بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی به شما امکان استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای و خدمات درمانی را می‌دهد و می‌توانید به آن به عنوان یک سرمایه‌گذاری نیز نگاه کنید. با تهیه این بیمه، پس از بازنشستگی، می‌توانید از آن به عنوان یک پشتوانه مالی استفاده کنید. به هر حال، ثبت نام و تهیه بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی در صورت برخورداری از شرایط، برای استفاده از مزایای آن توصیه می‌شود و در آینده می‌تواند به عنوان یک پشتوانه مالی مفید عمل کند.

منابع:

 

 

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا : 0

به این مطلب آموزشی رای خود را بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

ورود و ثبت‌نام
موبایل خود را وارد کنید.

ورود شما به معنای پذیرش قوانین سایت حسابدارشید می باشد.

برگشت
اعتبارسنجی
لطفا کد اعتبارسنجی ارسال شده به شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد نمایید.
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
اعتبارسنجی
لطفا کد اعتبارسنجی ارسال شده به شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد نمایید.
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

تماس با ما | ۹ الی ۱۴

جشنواره دوره هوش مالیاتی شروع شد | تخفیــف + هــدیه |ثبت نام با تخفیف
+