انواع شرکت تجاری

7 شرکت تجاری (ماده 20 قانون تجارت)

1 -شرکت سهامی

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آن ها است.(ماده 1 قانون تجارت)

شرکت های سهامی به دو نوع تقسیم می شود:(ماده 4 قانون تجارت)

  • نوع اول: شرکت هایی که موسسین آن ها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تا مین می کنند. این گونه شرکت ها شرکت سهامی عامم نامیده می شوند.
  • نوع دوم: شرکت هایی که تمام سرمایه آن ها در موقع تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین گردیده است. این گونه شرکت ها شرکت سهامی خاص نامیده می شوند.

در شرکت های سهامی عام عبارت(شرکت سهامی عام) ودر شرکت های سهام خاص عبارت(شرکت خاص) باید قبل از نام شرکت یا بعد ازآن بدون فاصله با نام شرکت در کلیه اوراق و اطلاعیه ها وآگهی های شرکت به طور روشن و خوانا قید شود.

در موقع تاسیس ،سرمایه شرکت های سهامی عام از پنج میلیون ریال و سرمایه شرکت های سهامی خاص از یک میلیون ریال نباید کمتر باشد.(ماده5 قانون تجارت)

 

 

2– شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هریک از شرکا بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تهعدات شرکت است.(ماده 94 قانون تجارت)

در اسم شرکتی باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود والا آن شرکت در مقابل اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع مقررات آن خواهد بود.

اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکا باشد و الا شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.(ماده 95 قانون تجارت)

شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشراکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.(ماده 96 قانون تجارت )

 

شرح شرکت سهامی عام شرکت سهامی خاص شرکت مسئولیت محدود
میزان سرمایه اولیه 5 میلیون ریال 1 میلیون ریال ا1 میلیون ریال
تعداد سهامداران حداقل 5 نفر حداقل 3 نفر حداقل 2 نفر
نحوه تا مین سرمایه توسط موسسین و مردم صرفا توسط موسسین صرفا توسط موسسین
مسئولیت در برابرقرض وتعهدات فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت

 

3- شرکت تضامنی

شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم مخصوص برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود: اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد هریک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.

هر قراری که بین شرکا بر خلاف این ترتیب داده باشد در مقابل اشخاص ثالث کان لم یکن خواهد بود.(ماده 116قانون تجارت)

در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل براساس تمام شرکا نباشد باید بعداز اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل(وشرکا)یا (و برادران)قید شود.(ماده 117 قانون تجارت)

شرکت تضامنی وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.(ماده 118 قانون تجارت)

 

4- شرکت مختلط غیر سهامی

شرکتی است که برای امور تجارتی تحت اسمم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند شریک با مسئولیت محدود بدون انتشارسهام تشکیل می شود. شریک ضامن مسئول کلیه قرضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. شریک با مسئولیت محدود کسی است که مسئولیت او فقط تا میزان سرمایه ای است که در شرکت گذارده و یا من بایستی بگذارد. در اسم شرکت باید عبارت (شرکت مختلط) و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود.(ماده 141قانون تجارت)

 

5- شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.

شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایه آن ها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی درآمده و مسئولیت آن ها تا میزان همان سرمایه ای است که در شرکت دارند.

شریک ضامن کسی است که سرمایه او به صورت سهام در نیومده و مسئول کلیه قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود.در صورت تعدد شریک ضامن مسئولیت آن ها در مقابل طلبکاران و روابط آن ها با یکدیگر تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود.

در اسم شرکت باید عبارت (شرکت مختلط ) ولااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود.

 

6-شرکت نسبی

شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته اند.(ماده 183 قانون تجارت)

در اسم شرکت نسبی عبارت (شرکت نسبی) و لااقل اسم یک نفر از شرکا باید ذکر شود در صورتی که اسم شرکت مشتمل براسامی تمام شرکا نباشد بعد از اسم شریک یت شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل (و شرکا)و (وبرادران) ضروری است.(ماده 184 قانون تجارت)

 

7- شرکت تعاونی تولید و مصرف

شرکت تعاونی تولید شرکتی است که بین عده ای از ارباب حرف تشکیل می شود و شرکا مشاغل خود را برای تولید و فروش اشیاء یا اجناس به کار می برند. (ماده 190 قانون تجارت)

شرکت تعاونی مصرف شرکتی است که برای مقاصد ذیل تشکیل می شود :

  1. فروش اجناس لازمه برای مصارف زندگانی اعم از این که اجناس مزبور را شرکا ایجاد کرده یا خریده باشند:
  2. تقسیم نفع و ضرر بین شرکا به نسبت خرید هر یک ازآن ها.

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا : 1

به این مطلب آموزشی رای خود را بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

ورود و ثبت‌نام
موبایل خود را وارد کنید.

ورود شما به معنای پذیرش قوانین سایت حسابدارشید می باشد.

برگشت
اعتبارسنجی
لطفا کد اعتبارسنجی ارسال شده به شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد نمایید.
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
اعتبارسنجی
لطفا کد اعتبارسنجی ارسال شده به شماره موبایل خود را در کادر زیر وارد نمایید.
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

تماس با ما | ۹ الی ۱۴