مالیات شرکت های زیان‌ده

همه چیز در مورد مالیات شرکت های زیان‌ده

ضرر کردن شرکت‌ها و کسب‌وکارها اتفاق غیرمعمولی نیست، به‌خصوص اگر شرکتی تازه شروع به کار کرده باشد. شرکت‌های زیان‌ده در واقع به شرکت‌هایی گفته می‌شود که درآمدشان کمتر از هزینه صرف شده برای پیشرفتشان باشد. همان‌طور که می‌دانید شرکت‌ها و اشخاص حقوقی موظف‌اند مالیات کسب‌وکار و درآمدی که دارند را در زمان مقرر و طبق شرایط از پیش تعیین شده پرداخت کنند. در خصوص مالیات شرکت‌های زیان‌ده قوانینی وجود دارد که در ادامه با جزئیات آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

چه عواملی باعث می‌شود یک شرکت زیان‌ده شود؟

در دنیای تجارت، کسب‌وکارها از عوامل مختلفی تأثیر می‌پذیرند. اگر با کاهش درآمد روبرو شوید و هزینه‌ها به همان نسبت کمتر نشود، شرکت شما یک شرکت زیان‌ده تلقی می‌شود.

به‌روز نکردن سیستم‌های تجاری شرکت و عدم استفاده از تکنولوژی‌های جدید جایگزین قدیمی، مدیریت نامناسب، آشنا نبودن با بازار، تقسیم نامناسب سرمایه، از مواردی هستند که می‌توانند در زیان‌ده ساختن شرکت‌ها نقش داشته باشند. در این صورت زمانی که اظهارنامه‌های مالیاتی را ارسال می‌کنید، متوجه خواهید شد که هزینه‌ای که صرف کسب‌وکارتان کردید بیشتر از درآمدتان بوده است.

به‌عنوان مدیر و یا صاحب یک شرکت، باید از قوانین مالیات شرکت‌ها اطلاعات کاملی داشته باشید تا مالیات بیشتر باعث نشود شرکت زیان‌ده شما، با زیان بیشتری مواجه شود.

سیستم مالیاتی برای یک شرکت زیان‌ده

اگر شرکت‌ها از فروش خود مالیات می‌پرداختند، به این معنا بود که حتی در صورت کسب سود یا زیان اندک باید مالیات بپردازند. در سیستم کنونی، بسیاری از شرکت‌ها از دو مزیت متفاوت بهره می‌برند – عدم پرداخت مالیات هنگام زیان و سپس دریافت بازپرداخت مالیات در زمان‌های سخت با جبران زیان در برابر سودهای گذشته. این می‌تواند بین بقا و شکست یک شرکت تفاوت ایجاد کند.

مالیات شرکت‌های زیان‌ده چگونه تعیین می‌شود

شرکت‌های زیان‌ده مانند همه شرکت‌ها مخارج و درآمدش را در نرم‌افزارهای مالی ثبت و اظهارنامه مالیاتی خود را آماده می‌کنند. سازمان امور مالیات این موارد را به‌دقت بررسی می‌کند و در صورت تأییدشدن مدارک، شرکت می‌تواند تا زمانی که به سوددهی برسد و زیان‌های قبلی را جبران کند، مالیاتی نپردازد.

نکته:

درصورتی‌که سازمان امور مالیات مدارک شرکت زیان‌ده را نپذیرد و مورد تأیید آن قرار نگیرد، زیان‌ده بودن آن تأیید نمی‌شود و باید مالیات را به طور کامل پرداخت کند.

در چه مواردی یک شرکت زیان‌ده شناخته می‌شود؟

1- تصور کنید شرکتی برای تهیه دستگاه‌های جدید، افزایش حقوق کارمندان و یا برای هزینه‌های تحقیق و توسعه خود وامی دریافت کرده باشد. هزینه‌های شرکت در این صورت افزایش پیدا کرده است و سازمان امور مالیاتی نیز زیان‌ده بودن آن را تأیید خواهد کرد.

2- در مثال دیگر، شخص حقوقی به‌جای این که وام دریافتی خود را برای ارتقای تجارت خود استفاده کند، از آن استفاده شخصی می‌کند. در این صورت سازمان امور مالیات، زیان‌ده بودن شرکت را تأیید نخواهد کرد.

قوانین مالیات برای شرکت‌های زیان‌ده

مواد 147 و 148 قانون مالیات مستقیم به هزینه‌های قابل‌قبول برای تعیین درآمد مؤدی و زیان‌ده بودن شرکت حقوقی می‌پردازند. هزینه‌هایی که باید متعارف و مربوط به تحصیل درآمد شرکت در دوره مالی باشند و همچنین حدنصاب‌های مقرر باید رعایت شوند، در قانون به‌عنوان هزینه‌های قابل‌قبول تعریف شد‌ه است. اگر اشخاص حقوقی گزارش‌های مالیاتی خود را با مدارک کامل و صحیح تهیه کنند و هزینه‌های انجام شده‌ شرکت شامل مواد 147 و 148 باشد، تا زمانی که شرکت دوباره به سود برسد، شرکت ملزم به پرداخت مالیات نیست.

 

مواردی که مدیر یک شرکت زیان‌د‌ه باید به آن‌ها توجه کند

مدیران شرکت‌های زیان‌د‌ه باید از مسائل مالیاتی آگاهی کافی داشته باشند تا با ارائه مدارک صحیح، زیان‌ده بودن شرکت توسط سازمان امور مالیاتی تأیید شود. باید گزارش‌های فصلی ارائه کنند و دفاتر مالی را به‌درستی نگهداری کنند. همچنین باید به پر کردن اظهارنامه و ارائه آن در موعد مقرر توجه کنند. لازم به ذکر است که هزینه‌های شرکت تنها در صورت رعایت شرایط مندرج در قانون مالیات مستقیم قابل‌قبول هستند. استفاده از نرم‌افزار حسابداری حرفه‌ای می‌تواند به مدیران کمک کند تا بر تمام مدارک مالی شرکت خود نظارت داشته باشند و اظهارنامه‌های مالیاتی صحیح و کاملی را تهیه کنند.

مالیات شرکت‌های زیان‌د‌ه که در آستانه ورشکستگی هستند

درصورتی‌که یک شرکت 50 درصد یا بیشتر از سرمایه‌ای که دارد، زیان دیده باشد، به سمت ورشکستگی پیش می‌رود. زمانی که هیئت‌مدیره تصمیم بگیرد شرکت را منحل کند، دارایی‌های شرکت فروخته شده و به کمک آن باید مالیات‌های و بدهی‌های گذشته پرداخت شود.

جمع بندی

گاهی اوقات هزینه‌های یک شرکت از درآمدی که کسب می‌کند بیشتر خواهد شد. ممکن است ماه‌های ابتدایی شروع کار آن شرکت باشد و یا پس از مدتی اتفاق بیافتد. در چنین حالتی زمانی که شرکت‌ها به اداره مالیاتی گزارش‌های فصلی و اظهارنامه‌های مالیاتی خود را با مدارک کامل تحویل داده باشند و هزینه‌های آنها مطابق با مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون مالیات مستقیم تأیید شده باشد، تا زمانی که سوددهی دوباره کسب‌وکار رخ‌داده، سازمان امور مالیات هیچ مالیاتی دریافت نخواهد کرد. صاحبان کسب‌وکار یا مدیران شرکت‌ها می‌توانند با آگاهی کافی از مسائل پایه مالیاتی، از افزایش هزینه‌های بیشتر جلوگیری کنند.

 

منابع:

 

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا : 0

به این مطلب آموزشی رای خود را بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

ورود به سایت
سلام 👋 شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.

ورود شما به معنای پذیرش قوانین سایت حسابدارشید می باشد.

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

تماس با ما | ۹ الی ۱۴