آموزش کامل ایجاد انواع حساب در نرم افزار هلو
تعریف سرفصل جدید در هلو
قبل از آموزش تعریف سرفصل جدید در هلو باید بدانیم برخی از سرفصل حساب ها را به صورت پیش فرض تعریف شده است.ما در بیشتر مواقع واحدهای اقتصادی با سرفصل حساب هایی سروکار دارند که در این نرم افزار وجود ندارد لذا می بایست این حسابها را تعریف نمود. هر واحد اقتصادی با توجه به فعالیت خود برای انجام عملیات حسابداری نیاز به برخی از حسابها دارد، می دانیم حساب های مربوط به عملیات حسابداری شامل دارایی، بدهی، سرمایه، درآمد، هزینه، خرید و فروش و …. می باشد.
نرم افزار هلو به صورت پیش فرض اکثر حسابها را تعریف نموده است.
آشنایی با انوع حساب ها
باید بدانیم که بطور کلی سه نوع حساب داریم:
حساب کل در تعریف سرفصل جدید در هلو:
این حساب در واقع همان دفتر کل در سیستم حسابداری دستی است که مانده حسابها را در یک تاریخ مشخص نشان میدهد.
حساب معین:
در مورد برخی حسابهای کل که نیاز به تفکیک بیشتری دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
حساب تفضیلی:
در مورد برخی از حسابهای معین که نیاز به تفضیل بیشتری دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
که نحوه انجام این عملیات به صورت ذیل می باشد:
ایجاد حساب کل
برای تعریف حساب کل ابتدا باید نوع حساب را مشخص نموده و آخرین کد حساب مربوطه را انتخاب کنید، سپس گزینه تعیین حساب جدید در قسمت پایین پنجره را کلیک کرده و ورود کل را انتخاب می کنیم.
تعریف سرفصل جدید در هلو با مثال
می خواهیم حساب کلی به نام ملزومات را تعریف نماییم.
می دانیم این حساب زیر مجموعه داراییها می باشد .سپس می بایست آخرین حساب دارایی در پنجره را انتخاب نماییم که به صورت پیش فرض اموال واثاثه با کد 205 می باشد، لذا کد 205را انتخاب کرده و بعد گزینه تعیین حساب جدید را کلیک و ورود کد کل را می زنیم ،پنجره ای به صورت ذیل باز می شود:
در قسمت کد حساب می بایست عددی را وارد نماییم تا حساب تعریف شده در زیرمجموعه گروه خود قرار گیرد. سپس در قسمت نام حساب، حساب موردنظر را تعریف نموده و گزینه تایید را می زنیم.
تعریف ماهیت حساب در نرم افزار هلو
زمانی که ما حساب کل موردنظر را تعریف نموده ایم اگر دقت کنیم متوجه می شویم در ستون ماهیت و گروه حساب هیچ داده ای در مقابل حساب تعریف سرفصل جدید در هلو وجود ندارد، لذا دوباره کد حساب را انتخاب نموده سپس گزینه ماهیت و گروه حساب را در قسمت بالای پنجره را کلیک می نماییم،پنجره ای بصورت ذیل باز می شود:
در این قسمت باید ماهیت حساب از لحاظ بدهکار و بستانکار بودن و گروه حساب را از لحاظ دارایی، بدهی، سرمایه، درآمد و … مشخص نماییم.
و در نهایت گزینه تایید را انتخاب می کنیم. بدین ترتیب یک حساب کل جدیدی تعریف نموده ایم.
با توجه به مثال فرضی در پنجره باز شده کد موردنظر 108سپس نام ملزو مات را تایپ نموده و گزینه تایید را می زنیم. همانطور که مشاهده می کنیم حساب ملزو مات تعریف شده اما ماهیت و گروه حساب آن مشخص نمی باشد .لذا کد حساب ملزومات را که همان 108 می باشد انتخاب نموده و سپس گزینه ماهیت و گروه حساب را کلیک کرده تا پنجره مورد نظر باز شود، در این قسمت در بخش ماهیت گزینه بدهکار و در بخش گروه حساب گزینه داراییهای جاری را انتخاب می نماییم و در نهایت تایید آن را می گیریم ،بدین ترتیب حساب کلی به نام ملزومات را تعریف نموده ایم.
ایجاد حساب معین
در بعضی مواقع نیاز است برای برخی حسابهای کل زیر مجموعه بیشتری استفاده نماییم و به عبارتی به حسابهای معین نیاز داریم. برای تعریف حساب معین ابتدا کد حساب کل را که نیازمند به تعریف حساب معین است .انتخاب کرده سپس گزینه تعیین حساب جدید کلیک نموده و گزینه ورود کد معین را انتخاب می کنیم تا پنجره ای به صورت ذیل باز شود:
در این قسمت نرم افزار هلو به صورت اتوماتیک کد حساب معین را انتخاب نموده است ،فقط می بایست نام حساب را تعیین نموده و گزینه تایید را انتخاب کنیم .
در ادامه مثال برای حساب کلی به نام ملزومات نیازمند تعریف حسابهای معین به نام ملزومات اداری و ملزومات تولیدی هستیم. برای این منظور کد 206 کد مربوط به حساب ملزومات است را انتخاب و تعیین سرفصل جدید و ورود کد معین را می زنیم. در پنجره موردنظر حساب ملزومات اداری را تایپ و تایید آن را می گیریم. بار دیگر همین مراحل را برای تعریف ملزومات تولیدی انجام می دهیم.بدین ترتیب همانطور که مشاهده می کنیم حسابهای معین برای ملزومات با رنگ سبز تعریف نموده ایم.
ایجاد حساب تفضیلی
حسابهای تفصیلی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که حسابهای معین نیاز به توضیح بیشتری داشته با شند. برای تعریف حساب تفصیلی به صورت ذیل عمل می کنیم:
حسابهای تفصیلی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که حسابهای معین نیاز به توضیح بیشتری داشته با شند برای تعریف حساب تفصیلی به صورت ذیل عمل می کنیم:
ابتدا حساب معین موردنظر را انتخاب و کد آن را کلیک می کنیم سپس تعیین سرفصل جدید و گزینه ورود کد تفصیلی را انتخاب می کنیم .پنجره ای باز می شود که در این پنجره نام حساب تفصیلی را تایپ نموده و تاییدمی کنیم.
با توجه به مثال برای حسابهای معین ملزومات اداری و ملزومات تولیدی نیازمند به تعریف حسابهای تفصیلی می باشیم که باید به صورت ذیل عمل نماییم:
ابتدا کد ملزومات اداری (0001) را انتخاب نموده و گزینه سرفصل جدید و ورود کد تفصیلی را کلیک می کنیم. در پنجره موردنظر نام ماژیک را تایپ کرده و تایید آن را می گیریم.
برای تعریف مواد سوختنی نیز ابتدا کد ملزومات تولیدی (0002) را انتخاب کرده و مراحل بالا را به ترتیب انجام می دهیم.حسابهای کل، معین و تفصیلی را به صورت ذیل تعریف نموده ایم:
در قسمت پایین پنجره گزینه های دیگری وجود دارد که کاربرد آنها به صورت ذیل می باشد:
حذف حساب
هر زمان که شرکت به حسابی نیاز نداشته باشد می توانیم کد حساب را در بخش سرفصل ها انتخاب نموده و اقدام به حذف نمود.
برای حذف حساب کلی که دارای حسابهای معین تفصیلی است ابتدا باید زیر شاخه ها حذف شود .بعد حساب کل مربوطه را حذف نماییم.
اصلاح حساب
در بعضی مواقع نیازمند به اصلاح حسابی می باشیم. برای این منظور کافی است که حساب موردنظر را از قسمت تعریف سرفصل جدید در هلو انتخاب نموده .
و گزینه اصلاح حساب را کلیک کرده، پنجرهای باز می شود که در این قسمت می توانیم نام حساب را اصلاح و تایید کنیم.